Magazin

Calculație de costuri și de break even

25,00 

Calculație de costuri și de break even

Este compus dintr-un fișier Excel (cu care faceți calculele) și un fișier Word care vă explică pas cu pas cum se folosește fișierul Excel.

Teoria de Controlling și cost control este aici: https://www.alinivan.ro/produs/controlling-si-cost-control/

SKU: 2 Categorie:

Fișierul de calculație de costuri și de break even este necesar pentru că:

  1. trebuie să faceți bani – trebuie să vindeți peste costuri
  2. trebuie să știți cantitatea pe care, dacă o vindeți, sunteți pe 0 (break even)
  3. trebuie să știți costurile maxime acceptabile
  4. trebuie să știți prețul minim acceptabil în condițiile pe care le aveți (sistem de avertizare timpurie)
  5. trebuie să știți cantități, prețuri și costuri ca să vă iasă câștig un anumit procent peste costuri

Folosește teoria gratuită de mai jos ca să înțelegi lucrurile când lucrezi cu fișierul. Sau, cumpără teorie completă de aici.

Calculația de costuri – ce este ea și la ce ne trebuie

Ne trebuie să știm că avem prețul peste cost și că atunci când vindem ceva, vindem în câștig. Nu este vorba numai despre costurile care se înglobează în produs (la un covrig – apă, făină, sare, susan, etc.) ci este vorba și despre costurile adiacente (gaz, cuptor, angajați, chirie, etc. ).

Suplimentar, mai e o chestie: având în vedere că am costuri care nu se înglobează direct în produs (ultimele pe care le-am înșirat) îmi pun întrebarea „câți covrigi trebuie să vând eu zilnic ca să fiu pe 0?”

Eventual, cam care este ora până la are trebuie să vând niște covrigi astfel încât să-mi acopăr costurile, iar restul de covrigi pe care-i vând în restul zilei să fie câștigul meu? (e fain să poți gândi și să controlezi business-ul așa).

Break even point

Adică vând covrigi până la ora 15:00 ca să-mi acopăr costurile totale. Apoi, de la ora 15 la 18 cât mai țin deschis, tot ce vând e profit (investiții, dividende, etc.).

Întrebarea rămâne: câți covrigi trebuie să vând?

Fișierul răspunde la întrebarea asta. Sunt explicații date pentru folosirea fișierului care sunt destul de clare (dacă nu sunt clare, poți să-mi scrii la alin[@]alinivan.eu

Elemente suplimentare

Dacă ai mai multe produse (ceea ce este cazul) poți folosi echivalențe de produs: un covrig cu sare = un covrig cu susan; un covrig cu cașcaval = 1,2 covrig cu susan; un pateu cu brânză = 1,5 covrigi cu susan, etc. (echivalențele le stabilești tu, în funcție de volumul de muncă sau de ingredientul principal).

Te sfătuiesc să salvezi regulat fișierul cu date calendaristice diferite ca să vezi cum a evoluat business-ul tău.

Ești mult mai „hands on” pe business dacă ești atent la cifre.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Calculație de costuri și de break even”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: