5 mituri despre Controlling

Am identificat 5 mituri despre Controlling; e un film pe care-l văd deseori la clienții mei; îl mai văd la firme care vor un sistem de controlling dar se întreabă “de ce?” Iată care sunt aceste mituri:

1. Am contabilitate, de ce să fac controlling?

Sunt mai multe motive pentru care contabilitatea nu ține locul sistemului de controlling. Cel mai important este acela că de la contabilitate ne sunt livrate datele care s-au întâmplat, în timp ce controlling-ul este un sistem orientat către viitor, pe baza căruia se pot lua decizii. Controlling-ul pleacă de la datele din contabilitate și merge către viitor, cu simulări, cu alternative de cifre, cu bază pentru decizie.

Iată cum răspund cele două sisteme la diversele întrebări, vedeți astfel diferența dintre ele:

Diferențele dintre contabilitate și controlling

2. Am software, n-am nevoie de controlling

Este foarte bine că în firmă există un software. Poate de fi de contabilitate, de gestiune de informație, etc., important este că e mai mult decât Excel (care nu e rău de loc, eu îl folosesc foarte mult). Chestia este că softul va livra exact acele chestiuni pe care le-a pus acolo firma de soft. Dacă nu i-a spus nimeni să calculeze contribuția de acoperire, atunci softul n-o va calcula. Atunci când cumpărați un soft cereți firmei de soft să vă pună acolo toate calculele pentru indicatorii de care aveți nevoie, să aveți totul la un click distanță (dacă inițial vă spune că nu se poate, o să se poată până la urmă). Cereți să vă pună centrele de cost așa cum vă trebuie, nu cum are softul implicit; repartizările să se facă așa cum vrea managerul, că așa-i trebuie. Rețineți, așadar, că un software de gestiune în firmă este foarte bun, dar nu ține loc de controlling dacă nu e configurat corect.

3. Controlling-ul înseamnă control și constrângere

O să încep direct: controlling-ul nu înseamnă control și constrângere, controlling-ul înseamnă conducere și planificare. Sistemul de controlling îl ajută pe manager să conducă mai bine, să facă mai mulți bani. Îl ajută să știe unde pierde și unde câștigă bani. Îl ajută să facă o planificare de investiții sau de cash flow. Imaginați-vă că sunteți la volanul unei mașini, știți unde mergeți, dar mașina nu are vitezometru și nici indicator pentru combustibil. Cam așa e să conduci o firmă fără controlling, chiar dacă știi încotro vrei să o duci.

4. Controlling-ul este dificil, greoi și de neînțeles

Da, poate că la prima vedere așa e. Pare că e complicat, cu sisteme de centre de costuri, repartizări de costuri, procente, adunări, împărțiri, etc. Dar, pe măsură ce te apropii de sistemul de controlling, îți dai seama că este și mai complicat decât părea la prima vedere. De-aia e bine să fie un software bine configurat care să preia toată complicățenia asta. Managerul trebuie să știe ce are nevoie (spre exemplu vrea să știe costul pe produs și cum se schimbă el dacă se schimbă un cost; sau vrea să știe eficiența unui om dintr-o echipă; sau vrea să știe dacă investiția X are efect benefic asupra firmei, etc.) și softul, configurat corect, va livra informația. Dar ca să fie softul configurat corect trebuie să știi să-i spui programatorului. De unde nevoia de studiu sau de consultanță.

5. Controlling-ul îmi încarcă costurile firmei și este o muncă în plus

Posibil să încarce, la început, costurile firmei. Este nevoie de cineva care să creeze sistemul, apoi, poate, de cineva care să-l opereze. Dacă sunteți firmă mică, crearea sistemului este rapidă și destul de simplă. Ulterior, raportarea o poate stăpâni cineva dintre cei existenți, nu trebuie angajat cineva special. Dacă sunteți firmă mare, sistemul de controlling va aduce ordine și disciplină, atât financiară cât organizațională. Oamenii vor ști ce să facă, cui să raporteze, ce cifre, până când, în ce formă, etc. Iar controllerul va prelucra datele și le va da către oamenii de decizie. Controlling-ul nu ia nici o decizie, asta este treaba managerului. Controlling-ul livrează informațiile pentru a fi luate deciziile corecte. Iar în timp, asta se va vedea în scăderea costurilor și limitarea rispei.

Succes în business!