Activele

Activele unei firme sunt ceea ce are o companie pentru a-și putea desfășura activitatea: echipamente, mașinării, birouri, marfă, etc.

Din punctul de vedere al rulajului activelelor, activele se împart în două: active fixe, adică ceea ce compania are și se poate folosi la mai multe cicluri de producție (echipamente, birouri, etc.) și active circulante, care sunt activele care se folosesc la un singur ciclu de producție și apoi trebuie cumpărate altele, spre exemplu marfa, semifabricatele, sau stocurile.

Pe de altă parte sunt activele care se pot atinge cu mâna, așa numitele active tangibile (strungul, cuptorul de covrigi) sau active intangibile, spre exemplu o marcă sau anumite drepturi. Microsoft a cumpărat Linkedin cu o sumă care depăștește foarte mult valoarea activelor tangibile (26,2 miliarde dolari) pentru că Linkedin avea o valoare foarte mare prin activele intangibile, mai exact prin cei 433 milioane de membri ai săi.  

Ca să facem o analogie, în cazul unei persoane fizice, activele sale ar fi locuința (dacă este proprietar), mașina (dacă este proprietar), haine, laptop, etc.

Dacă vreți să înțelegeți elementele de controllig, click aici

Trecem mai departe, la cuvântul Activitate