Problemele de costuri

Problemele de costuri sunt importante, suntem într-o perioadă în care contează fiecare resursă. Chiar dacă se repornește economia (a se citi că se dă drumul la făcut bani) lucrurile nu se vor reașeza financiar foarte repede.

Nu numai micile afaceri vor avea de suferit. Dar și în jurul micilor afaceri se fac mari avalanșe. Gândiți-vă că nu se mai deschide un restaurant de cartier: sunt 8 – 10 oameni care nu vor mai avea venit; un proprietar de spațiu care nu va mai avea chirie; niște producători locali de brânză, carne, legume, pâine care vor pierde un client; tot așa niște distribuitori locali de cafea și băuturi (la nivelul firmelor de cafea și băutură nu se va simți nimic, evident).

Lucrurile astea se vor rostogoli, pentru că scăderea cifrei de afaceri de la producătorii locali de mâncare (dacă mai există) se duce mai departe în economie. Problemele de costuri vor crește, global și local.

De aceea, dacă vă gândiți să vă continuați business-ul (oricare ar fi) este bine să fiți precauți în folosirea resurselor: verificați fiecare cost, fiecare venit, faceți toate socotelile înainte de a scoate un produs sau serviciu nou. Gândiți-vă, când tăiați costurile, dacă nu cumva tăiați costuri esențiale pentru firmă. Fiți atenți și precauți.

Dobânda la nivelul BNR a scăzut. Este bine pentru credite, este rău pentru inflație. Sper ca BNR să găsească o metodă să țină inflația în frâu. Inflația înseamnă scăderea veniturilor.

Așadar, faceți click pe link-urile din articol și controlați afacerea. Vă doresc succes în business!